Fotoalbum

Hieronder een kort inhoudsoverzicht van het papieren fotoalbum.
Deze website is iets anders georganiseerd:
Er is geen vaste paginavolgorde. De indeling in tweetallen vervalt. De inleiding en de lijst van geraadpleegde literatuur zijn aparte webpagina’s. De webpagina Tuinen A – Z biedt een overzicht van alle tuinen, op plaatsnaam en op naam van de tuin. Sommige fotobijschriften zijn in de tekst verwerkt. Enkele storende fouten zijn gecorrigeerd. Hier en daar is de tekst wat aangepast.

 


Titel

Hortus in focus

een fotografische zoektocht naar hedendaagse varianten
van de ‘hortus conclusus’ (de omsloten tuin), 2017-2018

Jo Han Khouw

 

Foto’s, tekst en vormgeving © 2019 Jo Han Khouw, tenzij anders vermeld.

Websites: www.hortusinfocus.nl (deze site) en www.jodoc.nl (mijn algemene blogsite)
Drukwerk: Groningen, Fotofabriek, 2019

Foto’s omslag: voor: Ichtushof Rotterdam, achter: folly Slochteren

Belangstelling?

Heb je interesse in een papieren exemplaar van mijn fotoboek? Of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar info@hortusinfocus.nl. Reageren kan ook onderaan elk blogbericht en elke pagina.
Het album (38 pagina’s) is geprint op 200 grams zijdeglans papier, met matte, harde omslag. Kosten 35,- (= productieprijs Fotofabriek + verzendkosten).

 


 

 


Inhoud 

Inleiding: tekst en foto’s (zie: Inleiding)

Tuinen: tekst en foto’s (zie: Tuinen A – Z)

Indeling

De volgorde van de tuinlocaties in de inhoudsopgave hierboven vraagt misschien enige uitleg. Voor dit album heb ik 22 geselecteerde locaties in tweetallen gerangschikt, onder een gemeenschappelijk trefwoord (cursief). Het is een andere ordening dan de gangbare alfabetische of systematische indeling van afzonderlijke tuinen. Maar een aantrekkelijke, gevarieerde presentatie was voor mij het belangrijkste, ook al is die inderdaad persoonlijk en betrekkelijk willekeurig. Achterin het album heb ik wel alfabetische lijstjes opgenomen van plaatsnamen en namen van tuinen.

Overzichten (zie webpagina Tuinen A – Z)

Geraadpleegde bronnen (zie webpagina Documentatie)